Selvstændig tømrer
& hobbyfotograf

Hvordan døde Elvis

1977

16 august

Elvis Presley's bortgang

Det populære musikikon Elvis Presley dør i Memphis, Tennessee. Han blev 42 år. Død “King of Rock and Roll” bragte legioner af sørgende fans til Graceland, hans palæ i Memphis. Læger sagde, at han døde af et hjerteanfald, sandsynligvis anlagt den ved hans afhængighed af recept barbiturater.

Elvis Presley blev født i Tupelo, Mississippi, den 8. Hans tvillingebror, Jesse, døde under fødslen. Elvis voksede op snavs-fattige i Tupelo og Memphis og fandt arbejde som lastbilchauffør efter high school. Da han var 19, gik han ind i en Memphis lydstudie og betalte $ 4 for at optage et par sange som en gave til sin mor. 

Sam Philips, ejeren af studiet, var fascineret af den rå, sjælfulde kvalitet af hans stemme og inviterede Presley tilbage til praksis med nogle lokale musikere. Efter Philips hørte Elvis synge rytme-og-blues sang “That’s All Right”, som Presley gennemsyret af en tilgængelig land-og-vestlige smag, han indvilligede i at frigive gengivelse som en enkelt på hans Sun Records etiket. Optagelsen gik til toppen af de lokale hitlister, og Presley’s karriere blev lanceret.

I løbet af det næste år, tiltrak Elvis en voksende følgende i syd, og i 1955 Sun Records solgte sin kontrakt til en stor pladeselskab, Radio Corporation of America (RCA), for en rekord $ 40.000. Hans første plade for RCA var “Heartbreak Hotel”, som gjorde ham til en national sensation i begyndelsen af 1956. Han fulgte dette op med den dobbeltsidede hit record “Hound Dog” / “Don’t Be Cruel.” 

I september 1956, Elvis dukkede op på The Ed Sullivan Show, en national sort tv-show, og teenagere gik ind hysteriske over hans dynamiske scene tilstedeværelse, godt udseende, og enkle, men iørefaldende sange. Mange forældre, dog var forfærdet over hans seksuelt suggestive bækken gyrations, og ved hans tredje optræden på The Ed Sullivan Show,
Elvis blev filmet fra kun taljen op.

Hvad forårsagede Elvis død? Hvordan døde Elvis Presley? 

Selvom Elvis’s egentlige dødsårsag synes at have været hjertesvigt, den hjertehændelse er nu anses for at være et resultat af rockstjernens mangeårige og alvorlige stofmisbrug.

Ligesom mange kunstnere på det tidspunkt, Elvis var en tung bruger af en række receptpligtig medicin, herunder opiater, barbiturater, og beroligende midler. Har dette så med hvordan Elvis døde? Når toksikologi rapport af kunstnerens blod kom tilbage fra analyse flere uger efter hans død, det efter sigende indeholdt høje doser af, blandt andet opiater Dilaudid, Percodan, og Demerol, samt Quaaludes og kodein.

I årene efter hans død, Elvis ‘Memphis læge, Dr. George Nichopoulos alias “Dr. Nick” var impliceret i sangerens død. I 1980 fik Nichopoulos, som begyndte at behandle stjernen i 1967, sin lægelicens suspenderet af staten Tennessee i tre måneder for vilkårlig ordinering og udlevering af kontrollerede stoffer. Ifølge anklagerne, i de sidste 20 måneder af Elvis’s liv, stjernen blev ordineret over 12.000 piller og andre lægemidler og bar tre kufferter af narkotika med ham, da han rejste (Nichopoulos hævdede, at disse stoffer var for brug af Elvis’s hele omgangskreds, som en forklaring på mængden).

Nichopoulos senere vidnede om, at han gav Elvis nogen medicin, han anmodede om, fordi hvis han ikke stjernen ville simpelthen få dem fra en anden ordinerende læge, eller muligvis henvende sig til gaden narkotika.

I november 1981 blev Nichopoulos anklaget for 11 felony optællinger af overordinering narkotika, men blev frikendt. Han opretholdt sin lægelicens indtil 1995, da det blev permanent suspenderet af Tennessee Board of Medical Examiners.

elvis døde's kørekort

Hvorfor tales det så meget om Elvis død?

Selvom Elvis Presleys store stofmisbrug er alment kendt af alle i dag, så formåede Elvis, hans familie og hans hold at holde stort set alle mørke detaljer i Elvis liv private. Det var ikke kun Elvis Presley, der kæmpede med et stofmisbrug. Det var et træk han delte med andre berømte kunstnere, herunder Johnny Cash og Jerry Lee Lewis.

Umiddelbart efter sangerens død anmodede hans familie om en privat obduktion for at afgøre dødsårsagen. Jerry Francisco, der var Chief Medical Examiner på dette tidspunkt, frigav den officielle dødsattest et par dage senere. Herpå var den officiel dødsårsag angivet som et hjerteproblem, der ikke var relateret til stoffer.

Endvidere udtalte Francisco følgende til American Medical News: ”Elvis Presley døde af hjertesygdom, og de receptpligtige medikamenter, der blev fundet i hans blod, var ikke en medvirkende faktor. Hvis disse stoffer ikke havde været der, ville han stadig være død.”

hvordan døde elvis?

Læge stærkt kritiseret i afgørelse om hvordan Elvis døde!

Flere af de andre patologer udover Franciscos, der var involveret i obduktionen, kritiserede Franciscos gøren, da han værnede om familiens privatliv med sin offentliggørelse og konklusion. Der er flere involverede læger, der angiveligt hævdede, at musikerens dødsårsag skulle have været tilskrevet en giftig kombination af lægemidler.

Da obduktionsanmodning kom direkte fra familien i stedet for på statens foranledning, blev alle resultater forseglet efter obduktionen var udført. Der blev i årenes løb gjort adskillige forsøg på at få dokumenterne frigivet. I 1993 blev en række af lægens noter blev frigivet, men ikke selve obduktions papirer.

 

flere artikler

Handsome young man smiling

Thomas Balltrott

“The handyman next door”

Tlf.

+45 28 28 44 65

Email

Balltrott@gmail.com