Selvstændig tømrer
& hobbyfotograf

David Prowse, den oprindelige Darth Vader, døede i alderen 85

Star Wars jack o lantern

Britiske skuespiller David Prowse, der spillede Darth Vader i den oprindelige “Star Wars” trilogi, er nu  død i alderen 85

Det er med lidt sorg i hjerter, når ende en nostalgi stjerne møder døden. Prowse døde efter kort tids sygdom, ifølge hans agent Thomas Bowington. CNN rapporterede i 2018, at Prowse blev behandlet for prostatakræft. Alt enligt CNN- “Det er med stor beklagelse og hjerteskærende sorg for os og millioner af fans over hele verden, at meddele, at vores klient DAVE PROWSE M.B E er gået bort i en alder af 85,” Bowington Management sagde på Twitter søndag.


David Prowse spiller Darth Vader i den oprindelige “Star Wars” trilogi.

“May the force be with him, always” Må styrken være med ham, altid!” sagde hans tidligere agent, Thomas Bowington, i en erklæring til BBC.

Prowse bar den sorte dragt og hjelm til at spille Darth Vader, men det var skuespilleren James Earl Jones, der gav karakterens stemme. Prowse’s West Country engelsk accent blev anset for at være mere egnet til den del.

Hans brede fysik og tårnhøje figur hjalp jord ham roller som monstre og skurke i tv-shows og film. Han spillede monsteret i “The Horror of Frankenstein” i 1970 og en skægget torturbødbødle i “Carry on Henry” i 1971. Samme år optrådte han som livvagt i Stanley Kubricks dystopiske film “A Clockwork Orange” i 1971.
Han fortsatte med at spille Darth Vader i alle tre af de originale “Star Wars” film, i 1977, 1980 og 1983.


Sundhed og fitness forblev en interesse for Prowse, der også arbejdede som en personlig træner for skuespillere, der spiller rollen som Superman, herunder Christopher Reeve, og skrev en bog med titlen “Fitness is Fun.”
Han udgav en selvbiografi, “Straight from the Force’s Mouth”, i 2011.

Jeg har bare en ting at sige til sidst; Han har gjort det godt!

Om mig

Man smiling with chopsticks and noodles
Jeg hedder Thomas, er udlært som tømrer & kører min egen tømrerbiks, når jeg ikke er på arbejde så tager jeg billeder af smukke landskab, nyder livet som selvstændig og blogger om alt muligt.

Seneste indlæg

Lyst til at tage en snak?

Kontakt mig hvis du er interesseret i annoncering eller lignende på min blog, du er også velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle tips eller noget andet i den dur 

Handsome young man smiling

Thomas Balltrott

“The handyman next door”

Tlf.

+45 28 28 44 65

Email

Balltrott@gmail.com