Selvstændig tømrer
& hobbyfotograf

Hvad er infrastruktur?

City at night

Hvad er infrastruktur? Infrastruktur er en virksomheds eller en nations grundlæggende fysiske system. Disse systemer har tendens til at være forbundet med høje investerings- og reparationsomkostninger, men de er afgørende for et lands økonomiske udvikling og velstand.

Projekter relateret til infrastrukturforbedringer kan finansieres offentligt, privat eller gennem offentlig-private partnerskaber.

Eksempler på dele i infrastruktur:

  • Transportere – DSB og metro er et eksempel
  • Meddelelse – Borger.dk er et eksempel
  • Dræne – Gravmaskine med fører arbejder med disse
  • Vand – VVS arbejder med disse system
  • Elektrisk system – En elektriker arbejder med disse system
  • IT infrastruktur – Eboks.dk, NemID er eksempler


Mange tekniske systemer kaldes også infrastruktur, såsom netværksudstyr og servere. Dette skyldes den kritiske funktion, de leverer i visse forretningsmiljøer.

Uden IT-infrastrukturen kæmper mange virksomheder med at dele og flytte data på en måde, der fremmer effektiviteten på arbejdspladsen. Hvis IT-infrastrukturen ikke fungerer, kan mange forretningsfunktioner ikke udføres.

Infrastruktur, kategorier

Sammen med de tidligere nævnte sektorer omfatter infrastruktur også affaldshåndteringsydelser, såsom affaldsindsamling og lokale lossepladser.

Nogle administrative funktioner, som ofte er dækket af forskellige myndigheder, betragtes også som en del af infrastrukturen. Uddannelses- og sundhedsfaciliteter kan også inkluderes sammen med visse forsknings- og udviklingsfunktioner og nødvendige uddannelsesmuligheder.

Læs mere: Elektriker Smørum eller elektriker Amager kan hjælpe med el m.v.

Om mig

Man smiling with chopsticks and noodles

Jeg hedder Thomas, er udlært som tømrer & kører min egen tømrerbiks, når jeg ikke er på arbejde så tager jeg billeder af smukke ting, laver mad, nyder friheden som selvstændig og blogger om alt muligt. 

Jeg samler inspiration fra andre blogs heriblandt; Blondinemor, og bloggeren Jolie Sif Anarka samt sikkerhedsentreprenøren VPD

Seneste indlæg

Lyst til at tage en snak?

Kontakt mig hvis du er interesseret i annoncering eller lignende på min blog, du er også velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle tips eller noget andet i den dur 

Handsome young man smiling

Thomas Balltrott

“The handyman next door”

Tlf.

+45 28 28 44 65

Email

Balltrott@gmail.com