Selvstændig tømrer
& hobbyfotograf

Låst ude? Hvad du ikke skal og ikke skal gøre

People inside home for stayhome lockdown coronavirus

Låst ude? Hvad nu?

Min kære ven Kasper kom til at låse sig selv ude for nogle uger siden, han valgte så at sparke sin egen dør op. I dag kom regingen for reparationerne. 11 700 danske kroner! Så plz, hvis du bliver låst ude, sparke ikke din egen dør op, Her er nogle tips på hvad du stedet for gør gøre når du er blevet låst ude. 

At låse sig selv ude kan være et alvorligt problem, især hvis du har kæledyr og børn inde, der har brug for din hjælp eller middag i ovnen.

Heldigvis finder der nogle ting som du kan lave; 

Trin for trin tjekliste, hvis du bliver låst ud af dit hjem

1. Bed om hjælp
2. Ring til en låsesmed
3. Kig efter ulåste vinduer eller døre
4. Improvisere værktøjer
5. Tag dørknappen af

Mulighed 1: Bed om hjælp

Ring til din partner, bofælle eller nogen, du bor sammen med, for at se, om de kan komme hjem og lukke dig ind. Det kan være ubelejligt for dem, men du vil bruge mindre tid strandet uden for dit hus.

Hvis du lejer dit hjem, så prøv at nå ud til din udlejer. De vil normalt have en kopi af dit hus nøgle og kan være tæt nok til at låse døren.

Hvis du bor i et lejlighedskompleks, skal du stoppe ved bestyrerens kontor og bede om adgang til din enhed. Har bevis for identitet på hånden sammen med beviser for, at du rent faktisk bor i komplekset. Men pas på: mange lejlighedskomplekser opkræver gebyrer, hvis personalet skal hjælpe dig med at komme ind igen.

Mulighed 2: Ring til en låsesmed

Låsesmede er ikke den billigste løsning, men at kalde en professionel låsesmed er nok den bedste løsning. 

Her er en liste på nogle lokale låsesmede i København.

Låsesmed Amager, låsesmeden til dig der bor på Amager, til deres hjemmeside ↦

Låsesmed Nørrebro, låsesmeden til dig der bor på Nørrebro, til deres hjemmeside ↦

Norh sikring, låsesmeden der dækker hele København lokalt, til deres hjemmeside ↦

Låsesmed Frederiksberg, låsesmeden til dig der bo på Frederiksberg, til deres hjemmeside ↦

Låsesmed.dk, låsesmeden til dig der bor nord på København, til deres hjemmeside ↦

 

 

 

Mulighed 3: Se efter ulåste vinduer eller døre

Ulåste vinduer og døre er invitationer til indbrudstyver, men de kan også få dig ud af en hård situation, når du er låst ude. Hvis du sidder fast, gør det ikke ondt at tjekke alle indgange til dit hjem.

Når du går ind gennem et vindue, skal du fjerne skærmen, løfte vinduet og gå igennem. Vær forsigtig, da du sandsynligvis vil være ude af balance, når du lander – og se ud for varer nedenfor som møbler og tv.

Mulighed 4: Improviser med forskellige værktøjer

På film ser det nemt ud at dirke op låse, men det er meget vanskeligere i virkeligheden. Men du kan jo altid prøve med bobby pins. 

Det fungerer bedst, hvis du har to bobby pins eller to papirclips, men hvis du kun har én, kan du bryde det på halv for at oprette to værktøjer.

Undgå at blive låst ude i fremtiden

Overvej at skifte låsen til elektronisk adgangskontrol og bliv nøgle fri

Mange hjem sikkerhedsudbydere tilbyder også elektroniske dørlåse, der låser op eksternt med en smartphone app eller brugerdefineret kode. Mange af disse nøgleløse låse par med hjem sikkerhedssystemer, der også oprette forbindelse til overvågningsstationer. Professionelle overvågningscentre kan kontakte alarmcentralen, hvis situationen er alvorlig nok.

At blive låst ude af huset er aldrig sjovt. Men disse ting sker. Bare husk, at du har muligheder. Bevar roen, vurder situationen, følg ovenstående tips, og du vil være tilbage inde på ingen tid.

Giv en ekstra nøgle væk
Undgå problemet ved at give en ekstra nøgle til en ven, et familiemedlem eller en nabo, der du har tillid til. En person med fleksibel tilgængelighed er ideel til hurtigt at løse problemet i fremtiden.

 

Om mig

Man smiling with chopsticks and noodles

Jeg hedder Thomas, er udlært som tømrer & kører min egen tømrerbiks, når jeg ikke er på arbejde så tager jeg billeder af smukke ting, laver mad, nyder friheden som selvstændig og blogger om alt muligt.

Seneste indlæg

Lyst til at tage en snak?

Kontakt mig hvis du er interesseret i annoncering eller lignende på min blog, du er også velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle tips eller noget andet i den dur 

Handsome young man smiling

Thomas Balltrott

“The handyman next door”

Tlf.

+45 28 28 44 65

Email

Balltrott@gmail.com