Selvstændig tømrer
& hobbyfotograf

Optimal ventilation til kældere og badeværelse hyr en elektriker

Optimal ventilation til kældere og badeværelse hyr en elektriker

Hold høsten af ​​grøntsager og frugter i kælderen – sådan skaber du optimal luftfugtighed og temperatur
Gem grøntsager og nogle frugter (som kan opbevares i lang tid – læs den detaljerede artikel om korrekt opbevaring af frugt- og grøntsagshøst her), frisk i lang tid kan kun leveres af passende temperatur- og fugtighedsparametre i kælderen, som kræver en korrekt indrettet indsugnings- og udsugning.

Og til en kælder var for våd (som er kendt for at bidrage til svampe, muggen lugt og opdræt af forskellige bakterier), det kræver en vis grad af ventilation (2-4 gange i timen). For det korrekte valg af kanalens diameter for at gøre det muligt at opfylde disse betingelser er det nok at lave enkle beregninger. 

Det er elektrikere som sørger for ventilation, du kan få et elektriker tilbud her; https://www.tilbud-elektriker.dk/ på denne form af opgave. 

Det er også vigtigt at installere og installere kanal systemet korrekt. Overvej dette som et eksempel på en tegning af en garage med kælder. 

Kælderen er efter badeværelse ventilation vigtigst i huset mht. til ventilation. 


Ved indløbet af udstødningsrøret er der installeret spjældgitter, som giver dig mulighed for at styre luftudvekslingsprocesserne (foto 1). I starten af ​​vinteren er indblæsningskanalen blokeret for at undgå nedsat luftfugtighed i kælderen, tørring og overkøling af produkterne.

Udluftning af kælderen ved sommerhuset

Udover at ventilationen holder optimal luftfugtighed i kælderen, hjælper andre tiltag. For at sænke luftfugtigheden i rummet monteres fx en kasse med salt, kul eller kalk, da disse materialer kan optage fugt. Forøg den samme luftfugtighed kan være ved at drysse vand eller drysse gulvet med vådt savsmuld.


Kanaler med naturlig ventilation kan være lavet af næsten ethvert materiale. Brug ikke bare fleksible ærmer, der er upraktiske og hurtigt slides.

Ventilationskanalerne er også sammenlagt fra planker. Dette er dog ret præcist, og vigtigst af alt – kortvarigt. Efter min mening er det at foretrække at bruge polypropylen- eller asbestcementrør, da disse materialer ikke er udsat for biologisk nedbrydning. 

Hvis du er i tvivl om klimaet i din kælder, så kontakt en ventilations ekspert, lej affugter her: https://www.leje.nu/lej-affugter/ f.eks. 

Om mig

Man smiling with chopsticks and noodles

Jeg hedder Thomas, er udlært som tømrer & kører min egen tømrerbiks, når jeg ikke er på arbejde så tager jeg billeder af smukke ting, laver mad, nyder friheden som selvstændig og blogger om alt muligt. 

Jeg samler inspiration fra andre blogs heriblandt; Blondinemor, og bloggeren Jolie Sif Anarka samt sikkerhedsentreprenøren VPD

Seneste indlæg

Lyst til at tage en snak?

Kontakt mig hvis du er interesseret i annoncering eller lignende på min blog, du er også velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle tips eller noget andet i den dur 

Handsome young man smiling

Thomas Balltrott

“The handyman next door”

Tlf.

+45 28 28 44 65

Email

Balltrott@gmail.com